Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Нацбанк повідомив, коли відмовиться від фіксованого курсу гривні

У «Приватбанку» сьогодні, 7 травня, долар продають за 32,18 гривні. На чорному ринку курс національної валюти нижчий.

Фото Pixabay.

Нацбанк повідомив, коли відмовиться від фіксованого курсу гривні

В НБУ заявили, що повернуться до плаваючого курсоутворенням та до застосування облікової ставки як головного інструменту монетарної політики у міру нормалізації функціонування економіки та фінансової системи

У повідомленні установи йдеться, що адміністративні обмеження на валютному ринку, як і фіксація облікової ставки, є тимчасовими заходами. Про це пише УНІАН.

Так, по можливості відновлення здатності валютного ринку до самобалансування, НБУ послаблюватиме обмеження та поступово повернеться до плаваючого курсоутворення.

З початку повномасштабної війни НБУ закріпив курс на рівні 29,25 грн за долар.

А у міру зниження невизначеності та посилення дієвості каналів монетарної трансмісії НБУ відновить прогнозний цикл та повернеться до застосування ключової ставки як основного монетарного інструменту.

Як відомо, Нацбанк не змінює облікову ставку(10%) та з початку повномасштабної війни закріпив курс на рівні 29,25 грн за долар.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна шукає в цілому не менше 5 мільярдів доларів США на місяць у вигляді міжнародної допомоги для покриття витрат країни.

Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Telegram Channel