Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«Пташка зі сталі, яку не зламати»: що відомо про Катерину, яка співала в підземеллях «Азовсталі»

Пташка з "Азовсталі" – 21-річна Катерина з Тернопільщини.

Фотоколаж 24 каналу.

«Пташка зі сталі, яку не зламати»: що відомо про Катерину, яка співала в підземеллях «Азовсталі»

У Маріуполі тривають важкі бої на заводі Азовсталь. Серед незламних бійців – Пташка, спів якої пронизав серця українців

Відео з «Азовсталі», на якому дівчина зі зброєю в руках співає патріотичні пісні: «Зродились ми великої години» та «Батько наш Бандера» підкорило соцмережі за лічені години. Виявилось, спів – покликання дівчини.

Захисницю звуть Катерина, їй 21 рік і вона з Тернопільщини. Окрім співу, у її серці з дитинства квітне любов до України.

Катя навчалася у Тернопільському фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької на співочому відділенні. Її знайомі розповідають про неї як про активну та чуйну. Катерина пише музику та вірші, грала у Тернопільському народному драматичному театрі-студії. Після закінчення навчання Пташка переїхала у Київ і влаштувалась у мотошколу The Riders. Паралельно Пташка захопилась військовою справою.

У столиці Катя почала активно проявляти себе: брати участь у мітингах, працювати у правозахисній організації. Стати на захист Батьківщини дівчина вирішила весною 2021 року, вона закінчила медичні курси. Батькам про те, що вирушила на передову, сказала не відразу. Боялась, аби вони не хвилювалися.

«То є Пташка, але Пташка зі сталі! Вона б мала фарбуватись, носити сумку через плече і ходити на побачення, а натомість обрала автомат і камуфляж!»

«То є Пташка, але Пташка зі сталі! Вона б мала фарбуватись, носити сумку через плече і ходити на побачення, а натомість обрала автомат і камуфляж! Катя дуже сильна духом! Це воїн без краплини страху у крові!» – розповів про дівчину її викладач Богдан Романович.

Друзі Катерини не знали, що вона на «Азовсталі», доки не побачили ролик із її співом.

До слова, ролик дійсно пробирає до мурах. Усвідомлення того, що воїни виконують повстанські пісні у той час, як росіяни атакують їх важким озброєнням, скидають по тунелях надважкі бомби, вселяє віру у перемогу українських захисників.

Адже воїни Маріуполя не збираються здаватися за жодних обставин. Вони заявляли, що будуть захищати місто до останнього патрона.

 

У коментарях до відео, яке першим опублікував побратим Пташки Nik Mark, люди захоплюються героїчністю захисників:

«Це ж крик на весь світ, невже при всіх наявних військ, ресурсах 21 століття, ми не бачимо виходу з пекла Азова. Крик».

«Знаємо, що Маріуполь став символом і ви стали символом: незламності, свободи,соборності. Але ви потрібні Україні живими,не на світлинах і не у пам'яті, а живими! Розуміємо, що потрібне чудо, але мусите повернутися!»

«Тримайте той пекельний наступ, бо ви ПОВИННІ жити, ваше життя найцінніше для вас, для ваших рідних і для України.Свята Марія, Мати Божа, огорни своїм Покровом всіх наших Воїнів захисників в Маріуполі , збережи їх від «Градів», куль,ракет, просимо Тебе Заступнице».​

 

Джерело: Сайт 20 хвилин
Telegram Channel