Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Розблокувати зараз Маріуполь військовим шляхом неможливо - Зеленський

Володимир Зеленський.

Фото: Укрінформ.

Розблокувати зараз Маріуполь військовим шляхом неможливо - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі розблокувати Маріуполь військовим шляхом неможливо, а росія повертає військових лише у разі полону в ході обміну

Про це він зазначив під час спільної з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Розблокувати воєнним шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні», - сказав Зеленський.

Глава держави розповів, що Україна нині не має такого важкого озброєння, яке б дозволило деблокувати військовим шляхом Маріуполь.

«Це не думки, це - висновки керівництва нашої армії», - підкреслив він.

Україна нині не має такого важкого озброєння, яке б дозволило деблокувати військовим шляхом Маріуполь.

Водночас Президент нагадав, що з «Азовсталі» вдалося евакуювати всіх цивільних людей, наголосивши, що російські військові, керівництво росармії та політичне керівництво країни-агресора «не хочуть випускати наших військових».

«росія міняє військових тільки, якщо вони полонені – на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь, яка є від російської федерації. Інших відповідей не існує», - заявив Зеленський.

Водночас він пообіцяв, що Україна поверне всі свої території, «коли буде така можливість».

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 8 травня перебуває в Україні. До зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським він відвідав Ірпінь Київської області.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

На території заводу, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує, і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату «Азовсталь».

Читайте також: «Азов» з початку війни знищив майже 2,5 тисяч орків – це 15% втрат противника.

Telegram Channel