Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині храм Московського патріархату облили свинячою кров'ю

Волинь-нова

На Рівненщині храм Московського патріархату облили свинячою кров'ю

На місце настоятель храму викликав поліцію

У селі на Рівненщині невідомі облили стіни та вхід до храму УПЦ МП свинячою кров'ю. На місце викликали поліцію, наразі слідчі з'ясовують деталі інциденту. За день до цього у іншій церкві УПЦ МП на Рівненщині також стався подібний епізод, там невідомі намалювали на стіні російський пропагандистський символ «Z», повідомляє Захід.Нет.

 

 Як повідомила рівненська єпархія УПЦ МП, інцицент стався у понеділок, 9 травня. У селі Дорогостаї Дубенського району невідомі облили червоною рідиною подвір’я, огорожу та хрести храму Спиридона Тримифутського. У єпархії зазначають, що, імовірно, територію облили кров'ю свині.

Настоятель храму повідомив про цей інцидент поліцію.

Настоятель храму повідомив про цей інцидент поліцію. Зазначається, що «речовину бурого кольору» відібрали на експертизу.
Судячи з інформації на сайті єпархії, храм Спиридона Тримифутського освятили нещодавно, в грудні 2021 року. Побудували його вже після того, як громада села взимку 2019 року вирішила перейти до Православної церкви України.

Ще один подібний інцидент стався напередодні, 8 травня. У селі Півче Здолбунівського райому невідомі обмалювали російською символікою Свято-Михайлівську церкву. «Напис віряни помітили перед богослужінням. Роповідають, що хтось вчинив такі дії під ранок, коли на дворі була роса, адже фарба на стіні розпливлась і не засохла», – повідомляє єпархія.

 

 

Telegram Channel