Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В Ізюмі під завалами 5-поверхового будинку знайшли тіла 44 цивільних

Такий будинок в Ізюмі не один.

Фото: "Еспресо".

В Ізюмі під завалами 5-поверхового будинку знайшли тіла 44 цивільних

російські окупанти знищують Ізюм на Харківщині. рашисти зруйнували там житловий будинок ще на початку березня й залишили людей під завалами

рятувальники дістали з-під завалів 5-поверхового будинку тіла 44 цивільних.

Про це 10 травня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає 24 канал. 

«У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п'ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних. Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення! Ми фіксуємо кожен, і за кожен вони заплатять», – написав Синєгубов.

За його словами Ізюм залишається найгарячішою точною в усій Харківській області. Наші ЗСУ тримають свої позиції, однак місто вже понад 2 місяці перебуває під окупацією. Водночас він додав, що в Ізюмі багатотаких будинків.

«Завдяки місцевим мешканцям, які там залишилися, ми завершили розбирати один з житлових будинків. Цей 5-поверховий будинок був повністю зруйнований обстрілами окупантів і під завалами знайшли 44 тіла місцевих мешканців. Такий будинок там, на жаль, не один», – констатував Синєгубов.

Він також додав, що спеціальної техніки, яка могла б допомогти розбирати завали, там немає. Відтак вся робота здійснюється вручну. До того ж це робиться лише у час, коли немає обстрілів.

Найгарячішою точкою всієї області є Ізюмський напрямок, оскільки там безперервно тривають бої. Окупанти хочуть прорвати оборонні позиції. 

Зазначимо, що російські вбивці практично знищили Ізюм. У місті гуманітарна катастрофа: люди не мають ліків, світла, газу, тепла, води та зв'язку. Крім цього, окупанти не дозволяють людям виїжджати на підконтрольну Україні територію.

Очільник ОВА розповів, що рашисти обстрілюють все ракетами, реактивними системами залпового вогню та артилерією. Росіянам не вдалось загарбати Харків, тому вони намагаються «обійти» його. Саме на цьому шляху й розташовується Ізюм. Заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін повідомляв, що ситуація не ліпша ніж в Маріуполі. Крім цього, росіяни цинічно фіксують наслідки своїх атак. Вони звинувачують у злочинах українських військових. Зокрема, рашисти фабрикують доказову бази про нібито злочини ЗСУ.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel