Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як митрополита Луцького і Волинського Михаїла вітали з днем народження (Відео)

Владика Михаїл приймає вітання.

Фото: Волинська єпархія Православної Церкви України.

Як митрополита Луцького і Волинського Михаїла вітали з днем народження (Відео)

Владиці – 56

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свого дня народження очолив Божественну літургію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

Народився архіпастир 9 травня, але оскільки духовенство 8-го й 9-го брало участь у поминальних заходах до Дня пам’яті та примирення, святкування провели 10 травня, повідомили в пресслужбі Волинської єпархії ПЦУ.

За богослужінням із високопреосвященним правили: єпископ Херсонський і Каховський Борис (Харко), канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академіїпротоієрей Володимир Вакін, декани, інше духовенство єпархії. У спільній молитві взяли участь військові капелани, намісниці монастирів нашого краю, викладачі та вихованці ВПБА, миряни. Співав архієрейський хор «Оранта».

Чергові церковні відзнаки отримало достойне духовенство за пастирські труди.

Від священнослужителів та всіх вірних єпархії вітальне слово промовив канцлер протоієрей Микола Цап. Він, зокрема, зазначив: «Цього року виповнюється 25 літ, як Ви, владико, прийняли чернецтво і повністю присвятили своє життя служінню Богові та українському народові в єпископському сані. За час Вашого правління єпархією кількість українських парафій зросла до 160. Вами особисто освячено 112 нових храмів».

Чергові церковні відзнаки отримало достойне духовенство за пастирські труди.

Читайте також:  Прихожани старовинної церкви на Волині вирішили приєднатися до ПЦУ, але без священника (Відео)

Реклама Google

 

Telegram Channel