Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Здатні лише на демонстраційні дії, – експерт про стягнення військ білорусі на кордон з Україною

Фото ілюстративне / 24 Канал.

Здатні лише на демонстраційні дії, – експерт про стягнення військ білорусі на кордон з Україною

Білоруські війська не підуть у наступ на Україну. Їхній максимум – обстріл прикордонних населених пунктів

Про це у коментарі 24 каналу заявив дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов. Так він прокоментував стягнення білоруських сил спецоперацій до кордону з Україною.

«Білоруські війська здатні лише на демонстраційні дії. Їхня боєздатність є гіршою за російську. Можливі якісь провокації, але я не думаю, що це буде справжній напад. Якщо щось і буде, то це лише демонстрації з метою утримати українські війська на кордоні з Білоруссю», – пояснив Михайлов.

«Враховуючи стан білоруського війська, то їх зупинить місцева тероборона», – зауважив дослідник.

За його словами, білоруси можуть обстрілювати прикордонні міста та села, як це зараз відбувається на Сумщині та Чернігівщині. Однак це не призведе до якихось масштабних змін, а лише – до нового воєнного злочину і втрат серед цивільного населення. Крім того, такі дії сусідньої держави додадуть головного болю українському військово-політичному керівництву.

Білоруські військові не нападатимуть на Волинську чи Львівську області.

«Враховуючи стан білоруського війська, то їх зупинить місцева тероборона», – зауважив дослідник.

Він наголосив, що сили спеціального призначення Білорусі – це звичайні десантники, яких кілька років тому записали у до сил спецоперацій. Вони дещо боєздатніші за інші білоруські війська, однак більшість з них – строковики.

Білоруські строковики в Україні або здаватимуться в полон, або будуть переходити на бік ЗСУ. У Мінську це прекрасно розуміють, тому не горять бажанням залучати їх до війни.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 10 травня.

Telegram Channel