Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На тлі навчань Арестович оцінив ймовірність нового вторгнення з Білорусі та наступу на Київ

У Пентагоні оцінили ситуацію на Одещині.

Колаж 24 каналу.

На тлі навчань Арестович оцінив ймовірність нового вторгнення з Білорусі та наступу на Київ

Олексій Арестович розповів про ймовірність нового вторгнення з Білорусі.

Зокрема тому, що країна оголосила про розгортання на кордоні з Україною сили спецоперацій нібито «у межах перевірки». Про це розповідає 24 канал. Ймовірну атаку Арестович прокоментував під час інтерв'ю Марку Фейгіну, повідомляє 24 канал.

Це трапилось 10 травня – на 76 день повномасштабної війни, яку Росія почала проти України.

У білорусі немає наступальних груп

Радник глави Офісу Президента запевнив, що сили спецоперацій на кордоні з Україною – це планова перевірка готовності й планові навчання білоруських збройних сил.

Всі ці рухи мають плановий характер. Не бачимо жодних ознак підготовки наступу в Україну. Особливого занепокоєння немає. Не вийшло перший раз, вдруге навряд чи вийде. Ситуація змінилася. Тоді (у лютому – 24 канал) Київ штурмували елітні частини російських військ. А зараз що – самі (білоруські війська – 24 канал) підуть?
– пояснив Арестович.

Додав, що він не бачить приводу хвилюватись. Адже в білорусі дислокується мінімальна кількість російських військ та техніки – декілька літаків та декілька зенітних самохідних установок, а також особовий склад, яких її охороняє. Тобто це не механізовані частини та не наступальні групи на землі.

Арестович пояснив, чи можливий наступ на Київ

Коментуючи бажання росії здійснити наступ на Київ, політик пояснив – треба відрізняти плани та можливості їхньої реалізації.

Вони обговорюють такі речі, ми це знаємо. Але реально немає ніякої можливості. Якщо вони ці накопичені декілька чи десяток тисяч знову кинуть під Київ, – це буде абсолютно безглуздим самогубством,
– пояснив Арестович. 

Радник глави ОП вважає, що на це не піде російське командування, попри всі його «чудеса та дивні вчинки», адже це – цілковита дурість.

Окрім того, Олексій Арестович пояснив, що росія не може ввести контингент, який би хоч трохи зіставлялась з білоруським. Тобто, якщо росія слабше, то це – нереально

Коротко про війська в білорусі та плани ворога щодо Києва

10 травня у міноборони білорусі заявили, що відправляють сили спецоперацій під кордон з Україною. Це відбувається, мовляв, «у межах перевірки». У їхньому генштабі знову побідкались нібито НАТО та Україна «загрожують» їхній державі. Натомість те, що з території білорусі в Україну летять російські ракети – очевидно, у країні проблемою не вважають.

Щодо Києва, то першочергово російські окупанти хотіли за 3 – 4 дні захопити всю Україну та вбити нашого президента. Олексій Данілов заявив, що військові росії – трішки дивні, адже вони для себе вигадують певні речі.

Зокрема вороги, за даними Данілова, наступали на Київ з картами за 1987 рік. Тож ворогу нічого не вдалось і вже 2 квітня ЗСУ звільнили Київську область від російських окупантів.

9 травня Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон висловив впевненість, що Україна переможе у війні з росією. Він заявив, що ще ніколи не був настільки впевнений у перемозі України, адже ми відбили напад на Київ та зруйнували план володимира путіна.

Читайте також: Палата представників США підтримала виділення Україні $40 млрд

Telegram Channel