Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Німеччина почала вчити українських військових роботі з гаубицями PzH 2000

Навчання стартували.

Фото: Цензор.НЕТ.

Німеччина почала вчити українських військових роботі з гаубицями PzH 2000

Німецький Бундесвер розпочав навчання українських військових на самохідних артилерійських установках Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000)

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel, передає Цензор.НЕТ.

Бійці Збройних сил України розпочали навчання в артилерійській школі в Ідар-Оберштайні. Напередодні вони прилетіли до Німеччини літаком Збройних сил ФРН із Польщі.

Німецький уряд разом із Нідерландами спільно вирішили відправити до України 12 самохідних гаубиць PzH 2000. Перед передачею озброєння ЗСУ Бундесвер навчить українських солдатів користуватися ним. Навчання орієнтовно триватиме 40 днів, але може завершитися раніше за умови швидшої підготовки бійців.

Німецький уряд разом із Нідерландами спільно вирішили відправити до України 12 самохідних гаубиць PzH 2000.

Оборонні відомства Німеччини та Нідерландів готові підготувати до 18-ти розрахунків для гаубиці. Оскільки екіпаж складається з 3-5 солдатів, то навчання можуть пройти до сотні українських військових.

Артилерійські системи для Збройних сил України Німеччина запланувала передати відразу після навчання українських військових. Ці плани міністерка закордонних справ Анналена Бербок озвучила після зустрічі з Дмитром Кулебою. 

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 11 травня.

Telegram Channel