Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На «Азовсталі» загинув прикордонник через кілька днів після одруження

Захисники Маріуполя Андрій і Валерія мали тривалі стосунки до війни, одружилися у підвалах «Азовсталі», але пробули подружжям усього кілька днів.

Фото: Instagram Валерії Карпиленко.

На «Азовсталі» загинув прикордонник через кілька днів після одруження

Хлопець із прикордонного загону та дівчина з полку «Азов» взяли шлюб прямо в підвалах заводу в Маріуполі

У Маріуполі загинув один із українських захисників, член прикордонного загону Андрій із позивним «Борода». Про його загибель написала в Instagram військовослужбовця полку «Азов», письменниця Валерія Карпиленко (позивний «Нава»), з якою Андрій взяв шлюб напередодні.

Церемонія реєстрації шлюбу між прикордонником Андрієм та азовчанкою Валерією відбулася 5 травня, у день створення полку «Азов», у катакомбах маріупольського заводу «Азовсталь».

Карпиленко опублікувала фото з імпровізованої весільної церемонії, зазначивши, що обручки наречений зробив із фольги.

Карпиленко опублікувала фото з імпровізованої весільної церемонії, зазначивши, що обручки наречений зробив із фольги.

Втім, за кілька днів під час бойових дій український прикордонник загинув. «Ми встигли одружитися. Встигли бути щасливі. Не встигли набутися разом. Я кохатиму тебе вічно, мій Герой…» – написала «Нава». 

 

Нагадаємо, захисники Маріуполя тримають оборону у надважких умовах та повній блокаді уже понад 77 днів. Попри спроби українського уряду забезпечити зелений коридор для воїнів, серед яких багато поранених, наразі витягнути захисників з «Азовсталі» не вдається. У МІноборони заявили, що зараз деблокада Маріуполя військовим шляхом неможлива.

Проте діяти потрібно якомога скоріше – час коштує нашим героям життя. Вчора, герої опублікували фото поранених захисників – з відкритими ранами вони перебувають у повній антисанітарії. Станом на 27 квітня повідомляли про 600 поранених, які потребували негайної медичної допомоги.

Попри те, що більшість цивільних вдалось евакуювали з «Азовсталі», всередині залишилося ще щонайменше 100 мирних жителів. Евакуація проходила важко і ціною життів українських бійців – 6 травня 3 українських воїнів загинули, ще 6 отримали поранення.

3 травня росіяни розпочали штурм «Азовсталі», а 4 травня вже прорвалися на територію заводу. Ввечері 9 травня окупаційні війська Росії, попри «режим тиші», відновили штурм та обстріл «Азовсталі». Протягом дня російська армія нещадно гатили по заводу в Маріуполі. Окупанти здійснили 34 вильоти.

А в ніч на 11 травня росіяни здійснили 40 повітряних атак – 38 літако-вильоти, в тому числі 4 вильотів стратегічних бомбардувальників. Ворог продовжує спроби захопити українську фортецю.

Telegram Channel