Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Рівному попрощались із 27-річним добровольцем Олександром Єфімчуком (Фото)

Герої не вмирають!

Фото Олександра Третяка.

У Рівному попрощались із 27-річним добровольцем Олександром Єфімчуком (Фото)

Боєць загинув 5 травня біля Рубіжного

Так, сьогодні на майдані Незалежності попрощались із 27-річним добровольцем Олександром Єфімчуком. До свого 28-річчя Олександр не дожив якигось 10 днів, передає rivne.media.

«Якщо не любиш Україну, туди не варто іти...» - говорив рідним Олександр Єфімчук, перебуваючи на фронті. 

Олександр народився у селі Переділи у селі Переділи Рівненського району. Ще навчаючись у школі, він втратив маму. Та зумів себе взяти в руки та почав гарно навчатися, після чого самостійно вступив у Київський політехнічний інститут на державну форму навчання. 

Попереду була армія. Призвався у місто Севастополь, служив у військово-морських збройних силах. 

У Сашка були золоті руки, кажуть його знайомі. 

Якщо не любиш Україну, туди не варто іти...

Він покинув навчання і пішов за покликом серця. Працював у автомайстерні й так любив свою справу, що складно сказати, що це було для нього — робота чи хобі.

«Якось пригнали до них дорогу автівку, в якої були проблеми з мотором. Якісь там серйозні майстри дивилися, а нічого не могли зробити. А Саша особливо тому ніде не вчився, але таки зумів завести те авто. Всі так дивувалися! Він, мабуть, будь-яку машину міг завести,» - пригадує сестра Олександра Тетяна.

У столиці він знайшов своє кохання. Там одружився із Наталею. Дуже хотів дітей, проте доля вирішила інакше. 

Весною Олександр вступив у лави тероборони Києва. 

«Думки про те, що буде сидіти, склавши руки, у нього не було. Він рвався захищати, бо мав певний досвід служби, хотів показати іншим, навчати хоча б азам,» - пригадує дружина Наталія.

Олександр вступив до Добровольчого формування «Свобода» та став членом «Легіону свободи». Став командиром батальйону. Навчав інших, допомагав захищати рідну землю, а за тим підписав контракт з Нацгвардією.

«Він вірив, що ми маємо жити вільно, що повинні захищати зараз Україну заради майбутнього. Казав, якщо зараз опустимо руки, нічого не зробимо, то весь цей жах повториться з нашими дітьми. А цього він точно не хотів,» - розповідає Наталія.

Поховають Олександра у рідному селі Переділи поряд з мамою. 

 

 Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel