Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Міноборони пояснили, навіщо окупанти стягують сили на Зміїний острів

Вистоїмо!

Фото pravda.com.ua.

У Міноборони пояснили, навіщо окупанти стягують сили на Зміїний острів

Є загроза того, що супротивник завдасть ударів по українській території з Чорного моря, попередив речник Міністерства оборони України

Російські загарбники намагаються нарощувати військову присутність на острові Зміїний, щоб блокувати морські комунікації України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

У чорноморській операційній зоні окупанти проводять заходи з нарощування військової присутності на острові Зміїний, а також на захоплених територіях України проводять тактику терору проти цивільного населення.

Агресор продовжує активні бойові дії у східній операційній зоні, здійснює вогневий вплив вздовж усієї лінії бойового зіткнення, а також намагається бити вглиб нашої оборони. І найбільша активність окупантів, як і раніше, спостерігається зараз на Слобожанському і Донецькому напрямках», - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що продовжує зберігатися загроза завдання ворогом ударів крилатими ракетами морського базування з акваторії Чорного моря по військових і цивільних об'єктах України.

«У чорноморській операційній зоні окупанти проводять заходи з нарощування військової присутності на острові Зміїний, а також на захоплених територіях України проводять тактику терору проти цивільного населення», - наголосив Мотузяник.

Речник уточнив, що мета нарощування окупантами присутності на Зміїному полягає у блокуванні морських комунікацій України.

«Також противник посилює систему протиповітряної оборони на західному узбережжі Кримського півострова. Зокрема, в районі селища Чорноморське, мис Тарханкут, розгорнуто зенітну ракетну батарею ЗРК С-300 у складі трьох пунктів управління», - сказав Мотузяник.

На Бессарабському напрямку, за його словами, суттєвих змін не зафіксовано. Там ситуація залишається доволі напруженою.

Читайте також: Українські АЗС знову підняли ціни на автогаз.

Telegram Channel