Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Гайдай зробив прогноз щодо можливого подальшого просування окупантів на Луганщині

Зараз нам необхідна далекобійна артилерія і зброя, яка може закрити небо.

Фото з відкритих джерел.

Гайдай зробив прогноз щодо можливого подальшого просування окупантів на Луганщині

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай наголошує, що його область наразі стримує значні сили окупантів.

Але захисники очікують на нову артилерію від західних партнерів. Про це він сказав Громадському в коментарі на сході України.

Так він відповів на прохання дати прогноз щодо подальшого розгортання бойових дій в області. «Це війна, тому всякі речі можуть відбуватись. Але можу сказати, що загалом Луганщина зараз робить величезну справу, вона стримує величезну кількість орків і не дає можливості перекидати війська, які тут зосереджені, кудись на Харківський напрямок або на сусідню Донеччину. Тому можна сказати, що дуже важливу функцію ми виконали на 100%», — сказав Гайдай.

Він додав, що українські військові очікують західне озброєння, щоб змінити перебіг бойових дій.

Українські військові очікують західне озброєння, щоб змінити перебіг бойових дій.

«Але все ж таки до нас їде нове західне озброєння, сучасне озброєння, і в нас є шанси, що ми можемо вже поставити далекобійну артилерію і знищувати ворога на відстані. І тоді ситуація зміниться. Зараз нам необхідна далекобійна артилерія і зброя, яка може закрити небо», — наголосив на потребах захисників очільник ОВА.

Ситуація на Луганщині

Наразі бойові дії тривають на заході Луганщини. Окупанти не полишають спроб установити контроль над усією територією Донецької та Луганської областей. За даними Генштабу ЗСУ, основним завданням окупантів залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лиману та Сєвєродонецька.

Читайте також: 33-річна українка розгорнула синьо-жовтий прапор на Евересті

Telegram Channel