Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У росії змушені проводити приховану мобілізацію: керівник ГУР Міноборони пояснив чому

Приховану мобілізацію підтверджують полонені.

Фото: Associated Press.

У росії змушені проводити приховану мобілізацію: керівник ГУР Міноборони пояснив чому

Існує дві причини того, чому в РФ не було оголошено загальну мобілізацію, одна з них — економічна.

У російській федерації, яка веде повномасштабну війну в Україні, не оголошують загальну мобілізацію, оскільки вона потребує значних фінансових витрат, а також зрозумілих пояснень для суспільства. Таку думку висловив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону, повідомляє ТСН.

За його словами, перша причина того, що в  рф не було оголошено загальну мобілізацію — суто економічна. Мобілізація в умовах санкцій, запроваджених проти росії через розв’язану Кремлем війну в Україні, ще більше ударить по економіці. 

Водночас начальник ГУР Міноборони зазначив, що в Росії відбувається прихована мобілізація, зокрема через залучення резервістів за програмою БАРС.  

«По-друге, у керівництва рф виникне потреба роз'яснити, навіщо взагалі потрібна мобілізація, якщо «все йде за планом». Це потрібно буде якось пояснювати. Оскільки відповідей на ці питання у них немає, то вони й не оголошують мобілізацію», - заявив Буданов.

Водночас начальник ГУР Міноборони зазначив, що в Росії відбувається прихована мобілізація, зокрема через залучення резервістів за програмою БАРС.  Кирило Буданов наголосив, що приховану мобілізацію підтверджують полонені, які були поповнили ЗС рф за цією програмою.

Читайте також: Україна витратила на війну з Росією понад $8 млрд – Мінфін

Telegram Channel