Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українських водіїв після дефіциту палива чекає нова проблема

Кількість палива може різко погіршитись.

Фото: Главком.

Українських водіїв після дефіциту палива чекає нова проблема

Нині дилери змішують паливо із біоетанолом, що може призвести до серйозних наслідків для автомобіля

Окрім того, що в Україні останні тижні спостерігається дефіцита палива, існує ймовірність що воно буде неякісним.

Про це заявив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у програмі «Прайм-тайм» на телеканалі «Конкурент TV», передає Главком.

За його словами, у мирний час паливо було більш якісним, хоч і з додаванням фальсифікату, інших компонентів. На сьогоднішній день дилери змішують паливо із біоетанолом, що може призвести до серйозних наслідків для автомобіля.

У мирний час, таким чином на цьому непогано заробляли. Але, оскільки зараз податків немає, але є дефіцит і ріст цін на пальне, то це породжує передумови для виникнення неякісного фальсифікату. 

«Є великі побоювання і є багато сигналів про те, що на заправках нині дуже багато з'являється неякісного палива. Це теж є наслідком дефіциту, тому що коли є брак бензину, звичайно виникають одразу різного роду альтернативи. Так звана «бодяга» або фальсифікат він був завжди, але в мирний час ці фальсифікатори робили пальне нормальної якості, тому що вони використовували імпортні компоненти», – сказав Куюн.

Він також додав, що у мирний час, таким чином на цьому непогано заробляли. Але, оскільки зараз податків немає, але є дефіцит і ріст цін на пальне, то це породжує передумови для виникнення неякісного фальсифікату. 

Читайте також: Україна домовилася з Польщею про постачання пального.

Telegram Channel