Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Не варто перебільшувати вплив світових лідерів – Верещук про порятунок захисників Маріуполя

Ірина Верещук.

Фото: rbc.ua.

Не варто перебільшувати вплив світових лідерів – Верещук про порятунок захисників Маріуполя

Міністерка Ірина Верещук висловилася щодо порятунку українських захисників Маріуполя, які перебувають на «Азовсталі»

Про це міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України написала у своїх соціальних мережах. Вона заявила, що «Азовсталь» – це серце країни на цей момент, передає 24 Канал.

Вона повідомила, що на заводі, окрім азовців, перебувають ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона.

Верещук переконує, що поділяє тривогу близьких, які переживають за своїх рідних. Водночас вона закликає не перебільшувати вплив світових лідерів на ситуацію.

Є наказ від президента Володимира Зеленського зробити все можливе, щоб витягнути українських захисників з «Азовсталі».

«Поділяю тривогу та хвилювання близьких за долю захисників фортеці. Війна – це кров і сльози. На війні чудес не буває. Є суворі реалії. Тому працює тільки тверезий та прагматичний підхід. Нам не варто перебільшувати вплив світових лідерів. Бо, якби цей вплив був належним, не було б війни», – написала Верещук.

Вона також заявила, що є наказ від президента Володимира Зеленського зробити все можливе, щоб витягнути українських захисників з «Азовсталі».

За її словами, команда працює, однак перемовини з ворогом дуже складні.

«Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути наших хлопців. Усіх. Живими. Дасть Бог, усіх врятуємо», – резюмувала Верещук.

Читайте також: росія хоче сісти за стіл переговорів з Україною та Заходом, щоб укласти нову велику угоду.

Telegram Channel