Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Цинічна роспропаганда: у Москві на плакатах до 9 травня розклеїли світлини українського льотчика

У Москві на плакатах розклеїли світлини українського льотчика.

Колаж 24 каналу.

Цинічна роспропаганда: у Москві на плакатах до 9 травня розклеїли світлини українського льотчика

У Москві розклеїли плакати з світлинами українського льотчика та Героя Радянського Союзу Петра Дзюби.

Так росіяни цинічно вчинили тоді, коли його діти та онуки перебувають у Харкові під обстрілами. Донька українського льотчика Ірина Дзюба розповіла, що звання Героя Радянського Союзу її батькові дали за звільнення Мелітополя. Водночас зараз це українське місто знову в окупації, але вже російській, інформує 24 канал.

Ірина Дзюба розповіла, що її, доньку ветерана, знайомі з Росії називають «зазомбованою». Водночас завішують Москву плакатами з фотографією батька. Вони не підозрюють цей феномен: ви бомбите нашу країну! Власне, тато ніколи не був за Сталіна та за партію. Він воював за Батьківщину, а нею була Україна,– зазначила донька.

Петро Дзюба родом із Костянтинівки, що на Донеччині. Російські окупанти зараз перетворюють це містечко на руїну.

У березні цього року загарбники завдали авіаудару по району Харкова, де жив ветеран. Тоді в житловій п’ятиповерхівці загинуло 8 людей, а звук винищувача добре чула сім'я Дзюби. До речі, поруч з розбитою вулицею – проспект, який названий на честь льотчика.

березні цього року загарбники завдали авіаудару по району Харкова, де жив ветеран. Тоді в житловій п’ятиповерхівці загинуло 8 людей, а звук винищувача добре чула сім'я Дзюби. До речі, поруч з розбитою вулицею – проспект, який названий на честь льотчика.

За словами Ірини, Петра Дзюби не стало ще в 1965 році. Він не дожив до 50 років, оскільки дались взнаки важкі воєнні травми.

Як розповіла донька, Дзюба горів у літаку. У нього була ампутована нога, тому півтора року провів у лікарні. Водночас на його рахунку 16 збитих літаків нацистів.Онука героя Радянського Союзу Олена Дунай обурена цинізмом росіян. Вона наголосила, що її дідусь – справжній українець, а не розфарбоване обличчя з пропагандистського плаката, ще й позначене зрозумілими датами 1945 – 2022 рокиЕмоційно я сприйняла це, як знущання. Тобто країна веде війну і при цьому святкує здобуття миру. Для мене це поєднання є абсурдним. А тут ще й мій дідусь, який усе це уособлює,– зауважила онука.

Родина Дзюби дбайливо береже пам'ять про нього. Вони шоковані тим, як цинічно Росія використовує образ їхньої рідної людини, вбиваючи її нащадків. До слова, російська влада невдоволена парадом 9 травня та реакцією росіян на нього. Журналіст Роман Цимбалюк наголосив, що у Кремлі лютують через його провал.

Читайте також: Зателефонувала і попросила забрати дитину: поліцейські вилучили у мешканки Бердичева 4-річного сина

Реклама Google


 

Telegram Channel