Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Грузія і Азербайджан заявили про помилки з балами для України на «Євробаченні»

Національне журі з Грузії віддало групі з України перше місце та найвищу оцінку 12 балів.

Фото: Укрінформ.

Грузія і Азербайджан заявили про помилки з балами для України на «Євробаченні»

Громадський мовник з’ясовує деталі непорозуміння з організаторами конкурсу 

Під час голосування на конкурсі пісні «Євробачення-2022» національне журі від Грузії поставило Україні найвищу оцінку – 12 балів, проте під час оголошення результатів було вказано 6 балів.

Про це свідчить нотаріально завірений документ, надісланий організаторам конкурсу «Євробачення», передає Укрінформ із посиланням на «Новости-Грузия».

За даними на сайті конкурсу, найвища оцінка журі з Грузії - 12 балів, дісталася Великій Британії, яка посіла друге місце. А Україні – лише 6 балів. Оцінку грузинських глядачів зафіксовано як максимальну — 12 балів.

У своїй заяві Громадський мовник Грузії стверджує, що національне журі з Грузії віддало групі з України перше місце та найвищу оцінку 12 балів. Громадський мовник з’ясовує деталі непорозуміння з організаторами конкурсу «Євробачення».

Про аналогічну ситуацію заявляють і в Азербайджані. Як пише 1news.az, спочатку в прямому ефірі оголошувалися голоси професіонального журі, і коли черга дійшла до Азербайджану, було заявлено, що через технічні неполадки результати оголошуватиме не телеведуча Нармін Салманова, а представник Європейського мовного союзу – схожа ситуація була ще у кількох країн, серед яких Грузія.

Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії, уточнивши, що жодних технічних проблем із виходом в ефір на Європу канал не мав.

В ефірі було заявлено, що 12 балів від Азербайджану отримує Велика Британія, а інші бали розподілилися таким чином: Італія – 10 балів, Швеція – 8 балів, Португалія – 7 балів, Україна – 6 балів, Іспанія – 5 балів, Нідерланди – 4 бали, Греція – 3 бали, Польща – 2 бали та Франція – 1 бал.

Відразу після завершення конкурсу в прямому ефірі ITV продовжилася програма Sabaha saxlamayaq, в якій обговорювалися результати – Нармін Салманова заявила, що була здивована, побачивши таблицю з результатами голосування Азербайджану на екрані, оскільки вона не відповідала дійсності.

Телеведуча заявила, що Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії, уточнивши, що жодних технічних проблем із виходом в ефір на Європу канал не мав. За словами Салманової, вже розпочато розгляд щодо цього питання.

Таку заяву зробила і керівник програми Sabaha saxlamayaq Фаріда Расулова. «Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії. Жодних технічних неполадок з нашого боку не було. Щодо цього питання ведеться розгляд, результати якого будуть представлені до уваги широкого загалу», - заявила вона.

Читайте також: Через оцінки українського журі для Польщі розгорівся скандал.

Нагадаємо, гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі Євробачення-2022. Найбільшу кількість балів – 12 – Україні віддали національні журі Польщі, Молдови, Латвії, Румунії, Литви. Українське національне журі свої 12 балів віддало Великій Британії.

Telegram Channel