Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Польщі заговорили про демілітаризацію Калінінграду: місцева влада на це відповіла

Фото: depositphotos/MaykovNikita.

У Польщі заговорили про демілітаризацію Калінінграду: місцева влада на це відповіла

Офіцер Шереметєв вважає, що це місто може стати істотною проблемою в майбутньому

Якщо Швеція та Фінляндія вступлять в НАТО, місто Калінінград потрібно буде демілітаризувати, а також дати йому нову назву. Так вважає колишній заступник міністра оборони Польщі, офіцер і публіцист Ромуальд Шереметєв, під час інтерв'ю DoRzeczy.pl він зазначив, що з цим містом в майбутньому можуть виникнути «істотні проблеми».  

«Ми повинні, однак, попросити калінінградців перестати називати себе злочинцем [Михайлом] Калініним, який несе солідарну відповідальність за вбивства в Катині. По-друге, цей регіон необхідно демілітаризувати, тому що не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці між ніг. Це, напевно, зрозуміло», - сказав польський ексчиновник.

 По-друге, цей регіон необхідно демілітаризувати, тому що не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці між ніг. Це, напевно, зрозуміло», - сказав польський ексчиновник.

Шереметєв також вважає, що Польща матиме на багато сильніші позиції на східному фланзі, коли Альянс прийме у свої лави Швецію та Фінляндію. 

Губернатор Калінінградської області Антон Аліханов під час спілкування з пропагандистським ЗМІ прокоментував пропозицію Шереметєва. 

«Вам не все одно? Нам ось тут все одно. Абсолютно ... Там іде битва за статус головного русофоба, щоб зайняти місце в партії [влади]», - заявив він.

Читайте також: Польща хоче забрати у посольства росії базу відпочинку

Джерело: Дзеркало Тижня
Telegram Channel