Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«На 30 л води я давала 2 бляшані баночки тушонки»: «тьотя Суп» розповіла, як готувала на «Азовсталі»

Наталя Бабеуш готувала їсти дітям у бомбосхивищах Азовсталі.

Фото ТСН.

«На 30 л води я давала 2 бляшані баночки тушонки»: «тьотя Суп» розповіла, як готувала на «Азовсталі»

35-річна Наталя Бабеуш понад два місяці під постійними обстрілами на заводі «Азовсталь» готувала оладки та супи для діток, що перебували там у бомбосховищі

За це жінку прозвали «тьотя Суп». У випуску «Сніданок з 1+1» Наталя розповіла, що весь цей час допомагало їй не опускати руки та чим займається зараз, після евакуації з Маріуполя.

Аби відволікатись від частих обстрілів, жінка від перших днів просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки і обіди: оладки з того, що було під рукою, і суп. «Я – «тьотя Суп», бо діти не запам’ятали, як мене звати, і я сказала: «Давайте я буду для вас тьотя Суп», - розповідає Наталя.

Після евакуації з «Азовсталі» вона створила спільноту у Viber, де ділиться важливою інформацією з людьми, яким довелось пережити окупацію.

Жінка розповіла, як годувала 8 дітей та дорослих в бункері і які інгредієнти давала до своїх супів. «У нас були сухпайки, де були консерви: банка тушонки, банка гречаної каші з тушонкою і перлова каша теж з тушонкою. Щоб ви розуміли - на 30 літрів води я давала 2 бляшані баночки тушонки. Це був суп «ні про що», але всі їли, бо просто не було що їсти», - розповіла жінка.

Часто одну порцію доводилося ділити на п'ятьох, каже Наталя.

Зараз жінка перебуває на заході України. Після евакуації з «Азовсталі» вона створила спільноту у Viber, де ділиться важливою інформацією з людьми, яким довелось пережити окупацію.

«Я створила цю спільноту, щоб люди, які перебували в бункерах, отримували інформацію щодо допомоги. Зараз в основному я цим займаюсь разом з чоловіком. Бо людина, яка пережила таке, вона не знає, що їй робити, куди їй іти, як їй відновити документи і як їх подати на допомогу», - розповідає Наталія.

Жінка не може без сліз згадувати пережите і мріє, аби закінчилася війна і щоб не було голоду. Також Наталя хоче написати невеличкий посібник з виживання, який би могла носити із собою кожна людина.

Telegram Channel