Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Міноборони кажуть, що ЗСУ скоро впритул наблизяться до кордону з росією на Харківщині

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ скоро впритул наблизяться до кордону з росією на Харківщині

Українські Збройні Сили вже майже повністю звільнили Харківську область завдяки успішному контрнаступу та вже на шляху до кордону з Росією

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр у спільному телемарафоні, повідомляє 24 канал. За її словами, в Харківській області залишається ще незначна ділянка, на якій є ворог.

«Ще трохи і Збройні Сили України зможуть просунутися впритул нашого кордону і там вже тривають ці протистояння. Нам допомагає просуватись одразу декілька контратак, які українські військові проводять одночасно», – повідомила заступниця міністра оборони.

Вона додала, що також є декілька моментів, які дозволяють зробити ці контратаки успішними для ЗСУ.

Перше: українські військові вже мають величезний досвід війни з російськими окупантами ще з 2014 року. ЗСУ в принципі дуже добре знають, як російські окупанти себе поводять.

Нам допомагає просуватись одразу декілька контратак, які українські військові проводять одночасно.

Друге: це те, що українські Збройні Сили на шляху до НАТО перейняли дуже багато стандартів і це не просто пусті слова, це були постійні навчання і ЗСУ насправді дуже багато стандартів виконали свого часу. І тому українська армія навіть з урахуванням великої кількості ворога і їхнього озброєння, краще підготовлена.

Вона зазначила, що третє – це дух воїнів. Заступниця з особистих розмов з військовими знає, що вони дають однакову відповідь, коли запитуєш, що дає їм сили в цій боротьбі.

«Вони кажуть, що це справедливість нашою війни, бо вони боряться за власну землю, а не захоплюють чужу. Та ще всі розповідають, що є деякі захоплені території, на яких, на жаль, залишаються наші люди. І це є їхньою важливою мотивацією, щоб звільнити їх від окупантів. І повернути всі українські землі, які були до 24 лютого. А загалом наша політика зараз йде в напрямку, щоб повернути усі землі станом на 2014 рік», – пояснила Маляр.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 16 травня.

Реклама Google

Telegram Channel