Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Поранений 8-річний хлопчик, який написав «Маріупольський щоденник», досі в заблокованому місті

Фото: телеграм-канал MRPL.CITY.

Поранений 8-річний хлопчик, який написав «Маріупольський щоденник», досі в заблокованому місті

Рукопис дитини раніше змусив плакати всю Україну

Поранений 8-річний хлопчик, автор відомого щоденника про війну, досі перебуває у заблокованому російськими окупантами Маріуполі.

Фото щоденника хлопчика опублікував 4 травня у фейсбуці фотограф Євгеній Сосновський. Дитина писала про жахіття війни у заблокованому ворогом Маріуполі.

За словами маріупольського фотографа, автор щоденника – син племінниці його дружини. Станом на 16 травня він досі перебуває в оточеному та майже повністю зруйнованому російськими окупантами місті.

Сосновський розповів, що у племінниці дружини загалом двоє дітей – хлопчик 8 років, який є автором «Маріупольського щоденника», та 15-річна донька. Всі вони отримали поранення унаслідок ворожих обстрілів.

«Стукіт у двері. Відкриваємо – стоїть наша племінниця з двома дітьми. Всі у пилу та крові» 

«Стукіт у двері. Відкриваємо – стоїть наша племінниця з двома дітьми. Всі у пилу та крові. Сказали: «Нас обстріляли, ми поранені». Батько, брат моєї дружини, також поранений, він уже не зміг йти. Як вона (племінниця – 24 канал) дійшла до нас – не знаємо, бо був дуже потужний обстріл, – пригадав Сосновський зустріч з хлопчиком та його сім'єю.

Маріупольський фотограф наголосив, що матір хлопчика – героїня, адже врятувала своїх дітей. «Вона навіть не знала, що на її нозі були ще два отвори, з одного з них майже фонтаном йшла кров. Коли ми побачили її поранення, то були шоковані», – зауважив фотограф. Маріуполець додав, що на спині у хлопчика було страшне поранення, у дівчинки – розсічена голова.

Маленький хлопчик записав у щоденник свої недитячі емоції від пережитого жахіття у заблокованому російськими окупантами Маріуполі. Він вказав, що йому – 8 років, сестрі – 15, а мамі – 38, і вона потребує медичної допомоги. Розповідь дитини про звичайні буденні речі, зокрема сон та читання, перетинаються зі страшними повідомленнями.

У мене помер дідусь. У мене – рана на спині, здерта шкіра. У сестри – поранення голови. У мами – «видерте м'ясо на руці» та рана на нозі, – написав хлопчик.

Між тим дитина все одно шукала у всій цій жахливій ситуації проблиски надії. Маленький маріуполець згадує у своєму рукописі нову подругу Віку, у якої «дуже гарні батьки». Хлопчик радіє, що невдовзі у неї день народження. Разом з тим, найбільше болю – на останній сторінці щоденника дитини:

«У мене померли 2 собаки, бабуся Галя й улюблене місто Маріуполь», – завершує розповідь хлопчик.

 

 

Telegram Channel