Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Що зараз відбувається у Маріуполі: головні новини за 17 травня

Україна почала операцію з порятунку захисників Маріуполя.

Фото: Maxar Technologies.

Що зараз відбувається у Маріуполі: головні новини за 17 травня

росія не йде не переговори щодо звільнення захисників Маріуполя з території «Азовсталі», вона вимагає, щоб бійці здалися.

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна. Місто практично зруйноване російськими окупантами. На території маріупольського заводу «Азовсталь» перебувають сотні поранених захисників міста, але вони не здаються.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі сьогодні, 17 травня:

00:44 Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання.

«Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на «Азовсталі», зберегти життя особового складу. Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України. Наразі розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу в Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території «Азовсталі», тривають», - повідомляють у штабі.

00:24 Президент України Володимир Зеленський прокоментував евакуацію військових з «Азовсталі». Він зазначив, «що українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип».

00:19 Україна почала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Поранених військових з «Азовсталі» евакуювали в лікарню окупованого Новоазовська.

Читайте також: «Двері в потойбіччя»: марсіанський ровер помітив щось дуже схоже на дверний отвір

Реклама Google

 

Telegram Channel