Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Викладач волинян з Kalush Orchestra розповів, якими хлопці були під час навчання

Ігор Діденчук та Віталій Дужик на концерті під час навчання в коледжі.

Фото Суспільного.

Викладач волинян з Kalush Orchestra розповів, якими хлопці були під час навчання

Педагог дивився Євробачення на одному подиху, бо вболівав за своїх учнів

Троє музикантів гурту Kalush Orchestra, які здобули перемогу для України на Євробаченні-2022 є випускниками Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Стравінського. Їхній викладач Юрій Фокшей розповів якими хлопці були під час навчання в коледжі.

Тимофій Музичук — найстарший серед випускників, — каже Юрій Фокшей. Ігор Діденчук закінчив коледж 2018 року, Віталій Дужик роком пізніше. Усі хлопці грають на кількох інструментах та підтримують дружні стосунки між собою, – розповідає викладач.

За його словми, хлопці під час навчання у коледжі брали участь у багатьох музичних конкурсах, завжди прагнули бути першими та перемагати.

Тимофій Музичук перед вступом до коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського впродовж року щотижня їздив на заняття до Юрія Фокшея з Ковельського району, долаючи відстань у 90 кілометрів. Викладач каже: завжди повертався підготовленим.

 Хлопці під час навчання у коледжі брали участь у багатьох музичних конкурсах, завжди прагнули бути першими та перемагати.

Віталій Дужик народився неподалік Луцька, у селі Жидичин. Навчався грі на сопілці в Юрія Фокшея змалечку. Викладач каже: хлопець побачив його виступ на одному зі свят і прийшов до нього на навчання сопілкарству.

Навчання у столиці додало вправності у грі Ігорю Діденчуку, – говорить викладач. «Він став дуже професійним музикантом, впевненим. Тут, коли він навчався, дуже переживав за все, коли їдемо на конкурс, як то воно буде, але життя змінило його», — розповідає Юрій Фокшей.

Під час виступу на Євробаченні-2022 Тимофій Музичук грав на тилинці, Ігорі Діденчук на контрабасі, а Віталій Дужик на сопілці. Грі на цих інструментах хлопці навчилися у Волинському коледжі культури і мистецтв імені І.Стравінського.

Читайте також: Як прикордонники зустрічали Kalush Orchestra в Україні (Відео)

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel