Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
З в'язниць на фронт пішло понад 360 осіб: чи помилують їх після війни

Волинь-нова

З в'язниць на фронт пішло понад 360 осіб: чи помилують їх після війни

В Україні вже відбулося три хвилі помилувань осіб, які виявили бажання піти захищати Україну від російської агресії

У рамках цих хвиль з місць позбавлення волі було звільнено 363 людини. Про це 17 травня повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону, пише ТСН.

«363 особи були звільнені з місць позбавлення волі. Такому звільненню передувала тривала процедура оцінки. Ми випускали лише тих, де переконалися, що такі особи не становлять небезпеку для суспільства і там, де дійсно була можливість задіяти їх у обороні нашої держави», - розповів він.

Повертати їх назад немає сенсу, оскільки вони точно втратили суспільну небезпеку.

Очільник Мін'юсту зазначив, що не обійшлося і без курйозів. Декілька осіб, які написали заяви на помилування та хотіли піти на фронт, коли вийшли і побачили бусик тероборони, який за ними приїхав, - одразу передумали. «Це були одиничні випадки. Усі інші опинилися у рядах ЗСУ або територіальної оборони і захищають нашу державу», - наголосив Малюська.

Він також наголосив, що після закінчення війни повертати помилуваних до в'язниці не будуть.

«Єдине що - у нас немає домоклового меча над їхньою головою, якщо раптом війна закінчується чи строк контракту - то ви повернетеся до в'язниці. Як правило, це стосувалося тих осіб, строк відбування покарання яких був на завершальному етапі. Тому повертати їх назад немає сенсу, оскільки вони точно втратили суспільну небезпеку», - додав міністр та сказав, що наразі потреби у четвертій хвилі помилування немає, таких запитів від ЗСУ не надходило.

Telegram Channel