Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ситуація на кордоні: на яких міжнародних пунктах пропуску на Волині найбільші черги

Фото Суспільного.

Ситуація на кордоні: на яких міжнародних пунктах пропуску на Волині найбільші черги

Кількість українців, які повертаються на територію України, за останні дні значно збільшилася. Люди їдуть в ті області, де немає активних бойових дій, а також в західні регіони України

Через волинські пункти пропуску «Ягодин» і «Устилуг» за добу 15-16 травня виїхали з України чотири тисячі людей, натомість повернулися з-за кордону вісім тисяч українців.

Про це Суспільному розповіла речниця шостого Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

За її словами, черг із легкових авто на виїзд з України та черг пішоходів, котрі їдуть закордон, на цих пунктах немає. Перетин кордону для водіїв доступний через «Ягодин» і «Устилуг», а також через залізничні пункти пропуску «Володимир-Волинський» та «Ягодин». За словами Маргарити Вершиніної, пропуск на кордоні з Білоруссю наразі не здійснюється, окрім пішого переходу в пункті пропуску «Доманове».

Суттєво збільшилася на «Ягодині» кількість автобусів, які перевозять пасажирів, – розповів інспектор прикордонного контролю Михайло Вихор.

«Транспортні засоби (ТЗ) на українській реєстрації слідують по зеленому коридору. ТЗ, які їдуть на розмитнення, їдуть окремо. Для зеленого коридору вони не заважають», – додав службовець.

Як розповіла речниця Волинського прикордонного загону, 16 травня на виїзд з України в пункті пропуску «Ягодин» фіксували чергу з майже пів тисячі вантажних автомобілів, що простягнулася на декілька кілометрів. За її словами, пропускна спроможність цього міжнародного автомобільного пункту пропуску – 800 автомобілів в обидва напрямки.

Читайте також: Як прикордонники зустрічали Kalush Orchestra в Україні (Відео)

 
 

 

Реклама Google

 

Реклама Google

Telegram Channel