Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Міністерстві оборони прокоментували плани Держдуми заблокувати обмін бійців «Азова»

Сподіваємося, героїв вдасться швидко повернути додому.

Колаж 24tv.ua.

У Міністерстві оборони прокоментували плани Держдуми заблокувати обмін бійців «Азова»

Переговори ще тривають

Заява Державної думи російської федерації щодо намірів заблокувати обмін бійців «Азова», які захищали Маріуполь, спрямована на внутрішню пропаганду. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає УНН.

«Що стосується Держдуми, це політична заява, розрахована на внутрішню пропаганду і внутрішньополітичні процеси в російській федерації. З нашого боку ми можемо сказати, що переговорний процес триває, і сама операція з порятунку теж триває», – зазначила Маляр.

Сьогодні російський депутат Анатолій Вассерман запропонував ухвалити постанову про заборону видачі «нацистських злочинців», серед яких він назвав бійців полку «Азов» з Маріуполя.

Це політична заява, розрахована на внутрішню пропаганду і внутрішньополітичні процеси в російській федерації.

Вассерман заявив, що обмін хоч одного бійця полку «Азов» «буде оголошений колективним Заходом перемогою України».

Володін відповів таке: «Ви правильно вносите пропозицію, нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це воєнні злочинці, ми маємо робити все для того, щоб вони постали перед судом».

Він доручив комітету держдуми рф з оборони та безпеки підготувати відповідне протокольне доручення та проголосувати за нього, пише видання.

Нагадаємо: 16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операція з порятунку захисників Маріуполя розпочата, вона потребує делікатності та часу.

Як повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук, в інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців.

Після стабілізації їх стану очікується обмін наших оборонців на російських військовополонених.

У міноборони рф при цьому заявили про «взяття в полон» 265 військових з «Азовсталі», з яких 51 має тяжкі поранення.

Читайте також: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel