Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В ОП назвали три причини припинення переговорів з росією

В ОП заявили, що переговорний процес на паузі.

Фото UA|TV.

В ОП назвали три причини припинення переговорів з росією

Зокрема, рф не демонструє ключового – розуміння сьогоднішніх процесів у світі і своєї вкрай негативної ролі

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про причини, через які перемовини з Росією поставлено на паузу, та за яких умов їх можуть продовжити.

Про це він сказав у коментарі журналістам, передає УНІАН.

росія ніяк не може відмовитись від пропагандистського нагнітання на внутрішньому ринку і тому політична еліта боїться говорити правду.

«Об’єктивно говорячи, переговорний процес дійсно на паузі. Чому? Причин декілька. Росія не демонструє ключового - розуміння сьогоднішніх процесів у світі. І своєї вкрай негативної ролі. По-друге, Росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами Росії. Спротив України і спротив професійний тільки наростає. Тому жодних своїх цілей РФ не досягне», - зазначив Подоляк.

По-третє, як продовжив Подоляк, росія ніяк не може відмовитись від пропагандистського нагнітання на внутрішньому ринку і тому політична еліта боїться говорити правду.

«А саме, що з війни треба виходити на зовсім інших умовах, ніж було заявлено спочатку. І тому воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди тільки для внутрішнього вжитку. Звідси всі ці коментарі шантажного типу в публічному просторі щодо переговорів. І нарешті, ключове, Росія абсолютно хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації. Така, на мій погляд, стратегічна ціль росіян: все або нічого. Тому немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої «імперії». Тому пропоную зупинитись на наступному: сьогодні взагалі не йдеться про «вихід чи не вихід» з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на данному етапі. Буде конкретика - будуть продовжені політичні переговори», - пояснив радник керівника ОП.

Читайте також: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel