Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Голів двох райсудів на Харківщині та Луганщині підозрюють у держзраді

Правоохоронці готуються до затримання жінок.

Фото ілюстративне.

Голів двох райсудів на Харківщині та Луганщині підозрюють у держзраді

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді головам двох районних судів у Луганській та Харківській областях

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу ДБР.

Слідчі встановили, що голова одного з районних судів Луганщини після окупації міста прийняла пропозицію обійняти посаду судді в незаконно створеному органі «ЛНР». Аби швидко зміцнити окупаційну владу, підозрювана оголосила «збір» суддів та працівників апарату райсуду. Вона публічно закликала їх перейти на бік окупантів та присягнути на вірність «ЛНР».

 Аби швидко зміцнити окупаційну владу, підозрювана оголосила «збір» суддів та працівників апарату райсуду. Вона публічно закликала їх перейти на бік окупантів та присягнути на вірність «ЛНР».

Голова суду запевняла підлеглих, що окупована територія ввійде до складу псевдореспубліки та гарантувала сприяння в отриманні посад у новостворених «судових органах».

Натомість на Харківщині працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді очільниці одного з районних судів Харківщини. Слідчі встановили, що після окупації одного з населених пунктів регіону очільниця місцевого суду особисто почала підготовку судової установи до співпраці з окупантами. Вона активно закликала своїх підлеглих зрадити Україну і вже разом вершити так зване «судочинство» в складі окупаційної влади. Також підозрювана шукала підтримку і серед місцевих правоохоронців, яким пропонувала співпрацю з ворогом.

Головам суду повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1, 2 ст. 111 КК України) та колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Правоохоронці готуються до затримання жінок.

Читайте також: Канада заборонила в’їзд тисячі підсанкційних росіян, включно з путіним і лавровим.

Telegram Channel