Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Пропагандисти у Білорусі заявили, що Україна «планувала захоплення» Гомельської та Брестської областей

Волинь-нова

Пропагандисти у Білорусі заявили, що Україна «планувала захоплення» Гомельської та Брестської областей

Білоруські пропагандисти відзначили ахінеєю у бік України, заявивши, що вона «хотіла відібрати» у них частину Гомельської та Брестської областей. Тоді як у Росії, яка розпочала війну, – землі XVIII століття

На білТБ журналісти, як і їхні колеги з РФ, називають українців «бандерівцями». Такий сюжет вийшов у проєкті «Это другое» на каналі «Білорусь 1».

«Бандерівці мріють до України додати частину Гомельської та Брестської областей. А від Росії – землі, які відійшли до неї ще у XVIII столітті, пише Обозреватель. Чому південь Білорусі такий важливий для українських націоналістів? Тому що ще у 2018 році, а це майже 5 років тому, вони припускали, що саме ця територія може стати плацдармом для введення російських військ в Україну», – заявила ведуча.

«Стратегію обирають наступну – статус європейських сусідів може кардинально змінитися до нейтрального чи прихильного, якщо Україна займе агресивну позицію у боротьбі з Москвою».

Вона переказала «думку українців», які нібито вважають, що в такій ситуації Україна опинилася б у колі недружніх держав. Причому серед них журналістка назвала Захід. «Стратегію обирають наступну – статус європейських сусідів може кардинально змінитися до нейтрального чи прихильного, якщо Україна займе агресивну позицію у боротьбі з Москвою», – висловилася білоруська пропагандистка.

Вона стверджує, мовляв, тоді українська держава розглядатиметься як «суб'єкт геополітики» щодо ЄС – Україна, а не можливий «військовий трофей для тих же країн Євросоюзу».

Білорусів на пропагандистському телеканалі спробували переконати в тому, що українці хотіли «потоваришувати у війні із спільним ворогом» і ненадовго забути про те, що у Польщі, Молдови, Румунії, Угорщини «теж потрібно віджати територію».

Telegram Channel