Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Білоруські опозиціонери заявили, що готові боротися проти путіна та лукашенка

Білоруська опозиція задекларувала готовність воювати разом з українцями.

Фото: Голос Америки

Білоруські опозиціонери заявили, що готові боротися проти путіна та лукашенка

Форум демократичних сил Білорусі підтримав Україну у війні з російським агресором

Учасники форуму білоруських демсил, який пройшов у Варшаві, звернулися до світової спільноти із закликом про допомогу Україні. Про це повідомляє Главком.

 Також білоруси заявили про готовність підтримати Українську державу у війні з рашистською росією.

Білоруські опозиціонери засудили вторгнення російської армії на українську територію та злочини, вчинені окупантами в містах та селах України. Також Форум демократичних сил визнав співучасть «маріонеткового, злочинного режиму олександра лукашенка» у цій війні. Учасники Форуму заявили, що білоруси готові до «солідарної із українським народом боротьбі проти спільного ворога – шовіністичного режиму путіна».

Також Форум демократичних сил визнав співучасть «маріонеткового, злочинного режиму олександра лукашенка» у цій війні. Учасники Форуму заявили, що білоруси готові до «солідарної із українським народом боротьбі проти спільного ворога – шовіністичного режиму путіна».


Крім того, білоруські опозиціонери звернулися до світової спільноти із проханням надати максимальну фінансову та військову допомогу для повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Форум демсил Білорусі закликав світ забезпечити стабільне функціонування української економіки протягом війни.

Також опозиціонери Білорусі наголосили на необхідності посилення політичного та економічного тиску на росію та режим лукашенка у Білорусі, аж до повного фінансово-економічного ембарго, відключення усіх банків від системи SWIFT та припинення торгівельних зносин. 

Читайте також: Війна в Україні навряд чи закінчиться до осені - Арестович.

Telegram Channel