Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У місті на Волині перейменують 45 вулиць

Комісія вже запропонувала нові назви вулиць.

Фото acc.cv.ua.

У місті на Волині перейменують 45 вулиць

У Нововолинську планують перейменувати 45 вулиць, демонтувати радянські мозаїчні панно та знести пам’ятний знак оборонцям укріп району. 

Про це повідомили на сторінці Нововолинської міської ради у Фейсбуці.

Одне з перших, що робить ворог на тимчасово окупованих територіях – замінює топоніми на російські й повертає містам радянські назви.

Попередні варіанти нових назв вулиць, які винесла комісія Нововолинської міської ради, здебільшого планують пов’язати з історією держави та подіями сьогодення, українськими діячами та військовими.

«Одне з перших, що робить ворог на тимчасово окупованих територіях – замінює топоніми на російські й повертає містам радянські назви. Тож саме час навести лад із перейменуванням вулиць і декомунізацією у Нововолинську», – йдеться у повідомленні.

У списку комісія запропонували нові назви вулиць – гетьмана Виговського, Лук’яненка, Гончара, Сергія Байдовського, Маріупольська, Волонтерська, 14 ОМБР, Десидентів, Першорухівців, Перемоги, Єдності та інші.

Проте рішення прийматимуть мешканці, тому свої варіанти можна буде надіслати на електронну пошту: [email protected], повідомити телефоном: 03344-3-23-23 або принести в громадську приймальню міськради (проспект Дружби, 27, перший поверх).

Читайте також: «Щемлива історія війни»: художниця з Луцька розчулила знамениту бабусю з Горенки.

Реклама Google

Telegram Channel