Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
 Білорусь купила у росії «Іскандери», Лукашенко хоче виготовляти ракети до них

Фото: Українська правда.

Білорусь купила у росії «Іскандери», Лукашенко хоче виготовляти ракети до них

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче до кінця року виготовляти ракету типу «Іскандер»

Білорусь уже купила в росії потрібну кількість цих ракетних комплексів.

Про це пише Українська Правда з посиланням на білоруське видання БЕЛТА. 

«З Путіним обговорювали проблему ракетобудування. Допоможуть нам довести до ладу нові ракети, які ми створюємо.Ми значно просунулися, але з росіянами швидше створимо нормальну ракету – компетенцій у них більше. Ми й самі її зробимо, але для цього треба буде понад рік. А якщо розумна людина прийде і підкаже, що ми не так робимо, то до кінця цього року отримаємо ракету типу «Іскандер». Дуже гарна зброя»,  – сказав Лукашенко. 

російські ракети з «Іскандерів» летять з території Білорусі по Україні від початку війни

Він на зустрічі з губернатором Нижегородської області РФ Глібом Нікітіним також заявив, що Білорусь купила у росії ракетні комплекси «Іскандер» та зенітні ракетні комплекси С-400.

«Ми домовилися з Путіним. Ми купили у вас потрібну нам кількість цих «Іскандерів», С-400, озброїли нашу армію. Зараз це вже зовсім інша армія з таким озброєнням. Принаймні неприйнятний збиток ця зброя може завдати колосальний», – мовив він. 

Зазначимо, що російські ракети з «Іскандерів» летять з території Білорусі по Україні від початку війни. Наприклад, на третій день вторгнення з Білорусі запустили ракету, якою вдарили в аеропорт Житомира.

Читайте також: Щоб зупинити війну в Україні, потрібно повчитися у Рейгана, – Washington Post

Telegram Channel