Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За два тижні ЗСУ звільнили 23 населені пункти на Харківщині – Генштаб

Так тримати!

Фото: УНН.

За два тижні ЗСУ звільнили 23 населені пункти на Харківщині – Генштаб

Окупанти поступово втрачають наступальні спроможност

Про це на пресконференції повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ Олексій Громов, інформує УНН.

«На Харківському напрямку з 5 травня вже звільнено 23 населених пункти з-під російської окупації. Ворог намагається стримати наступ наших військ. росія не припиняє обстріли Чернігівської та Сумської областей, щоб відволікти наші сили від основних напрямків», – сказав Громов.

Заступник начальника Генштабу наголосив, що оперативна мета окупантів залишається без змін – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Ворог намагається стримати наступ наших військ. росія не припиняє обстріли Чернігівської та Сумської областей, щоб відволікти наші сили від основних напрямків.

На Донецькому напрямку ворог намагається наступати по всій лінії зіткнення із застосуванням авіації. Активні бойові дії тривають на Сєвєродонецькому, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямку.

Окупанти поступово втрачають наступальні спроможності. Також зберігається ймовірність ведення бойових дій на інших напрямках, щоб не допустити перекидання українських сил.

В акваторіях Чорного та Азовського морів зберігається загроза ракетних ударів по території України з корабельного складу росії. Крім того, кораблі окупанта блокують цивільне судноплавство. З метою імітації загрози висадки морського десанту противник постійно здійснює провокації.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 19 травня.

Telegram Channel