Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Українці масово ввозять автомобілі: на пунктах пропуску черги на кілька діб

Черги на кордоні.

Фото: UKR.NET.

Українці масово ввозять автомобілі: на пунктах пропуску черги на кілька діб

Бюрократія на митниці створює чимало незручностей

Оформлення кожного автомобіля, який ввозиться з нульовим розмитненням, займає щонайменше 45 хвилин. Є проблеми й з іншими вантажами.

На кордоні Львівської області з Польщею утворилися багатокілометрові автомобільні черги, водії стоять по кілька діб. Українці поспішають скористатися змінами законодавчих положень, які тимчасово скасували митні платежі за автомобілі, що ввозяться з країн ЄС.

Про ситуацію на кордоні розповів Максим Козицький, начальник Львівської військової адміністрації. За його інформацією, вранці четверга, 19 травня, на всіх пунктах пропуску Львівської області є черги.

«Грушів та Смільниця — легкові автомобілі на в'їзд; Рава-Руська — вантажівки по обидві сторони кордону; Краківець і Шегині — легкові автомобілі на в'їзд, вантажівки в обох напрямках. Також у Грушеві на виїзд автобуси, а у Шегинях — легкові автомобілі», — написав Козицький.

Громадяни України користуються змінами законодавчих положень, якими були тимчасово скасовані митні платежі за автомобілі, що ввозяться з країн ЄС

Водночас Polskie Radio також повідомило, про гігантські автомобільні черги утворилися на польсько-українському кордоні.

«Громадяни України користуються змінами законодавчих положень, якими були тимчасово скасовані митні платежі за автомобілі, що ввозяться з країн ЄС. Йдеться про скасування імпортного мита, акцизу та податку VAT (ПДВ), — цитує польський сайт Едиту Хабовську, речницю Палати податкової адміністрації в Ряшеві. — На пункті перетину кордону в Будомирі, що у Підкарпатському воєводстві, на оформлення чекають близько двох тисяч автівок, тоді як на інших пунктах перетину — по кілька сотень. Попри настільки довгі черги, громадяни України охоче їдуть до Польщі, аби купити автомобіль».

Читайте також: Прикордонники затримали росіянку-«паломницю» (Фото)

Джерело: Аuto.24tv.ua
Telegram Channel