Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Маріуполі в приміщенні напівзруйнованого дитсадка окупанти відкрили «дитячий центр» — омбудсменка

Планують вчити дітей за пропагандистською «Азбукою Донбасу».

Фото з відкритих джерел.

У Маріуполі в приміщенні напівзруйнованого дитсадка окупанти відкрили «дитячий центр» — омбудсменка

Задля створення «картинки» для російської пропаганди окупанти нехтують елементарними правилами безпеки та базовими потребами дітей

У приміщенні напівзруйнованої будівлі дитячого садка №104 в місті Маріуполі російські окупанти відкрили «дитячий центр». Там планують вчити дітей за пропагандистською «Азбукою Донбасу». Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова, інформує Громадське.

За її словами, у розбомбленому дитячому закладі немає світла та води, а їжу готують на вогні у дворі. Як зазначила омбудсменка, задля створення «картинки» для російської пропаганди окупанти нехтують елементарними правилами безпеки та базовими потребами дітей.

Дітей у закладі планують вчити за російськомовним підручником самопроголошеної «ДНР» — так званою «Азбукой Донбасса», де є вірші із такими рядками як «Донбасс — русская земля» та «родина наша россия». 

Денісова додала, що дітей у закладі планують вчити за російськомовним підручником самопроголошеної «ДНР» — так званою «Азбукой Донбасса», де є вірші із такими рядками як «Донбасс — русская земля» та «родина наша россия». 

Омбудсменка наголосила, що такими діями окупанти створюють безпосередню загрозу життю та здоров’ю дітей, чим порушують Женевську конвенцію, а також не забезпечують право дитини на освіту, спрямовану на виховання поваги до культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає, що передбачено Конвенцією ООН про права дитини. 

Читайте також: Зеленський пояснив партнерам, навіщо давати Україні гроші.

Telegram Channel