Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ексзаступника голови Волинської ОВА підозрюють в сприянні строковикам незаконного перетину кордону

Андрія Ярмольського звільнили з посади заступника голови ОДА у квітні.

Фото: Волинська ОДА.

Ексзаступника голови Волинської ОВА підозрюють в сприянні строковикам незаконного перетину кордону

Йому загрожує позбавлення волі до п'яти років

Ексзаступнику начальника Волинської обласної військової адміністрації, колишньому керівнику Координаційного центру області висунули підозру щодо допомоги в незаконному переправленні військовозобов'язаних за кордон.

Про це розповіла Суспільному речниця прокуратури області Наталія Мурахевич.

За даними слідчих, посадовець видавав чоловікам офіційні листи із зазначеною у них недостовірною інформацією про мету виїзду в Польщу, зокрема нібито для доставки гуманітарного вантажу.

Колишній заступник сприяв безперешкодному виїзду з території України військовозобов'язаних чоловіків, виїзд яких на період воєнного стану є обмеженим.

У прокуратурі зазначають: колишній заступник сприяв безперешкодному виїзду з території України військовозобов'язаних чоловіків, виїзд яких на період воєнного стану є обмеженим.

Імені посадовця у прокуратурі не називають. Щодо ексзаступника голови ОВА, якому оголосили підозру, вирішується питання про запобіжний захід у рамках досудового розслідування. Чоловіку загрожує позбавлення волі до п'яти років.

Дату судового засідання зі слів речниці прокуратури, наразі не призначили, справу розглядатиме Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Нагадаємо, заступником очільника області Андрій Ярмольський  став 2 вересня 2021 року. Він курував роботу Координаційного центру Волині. 4 квітня 2022 року голова ОВА Юрій Погуляйко підписав розпорядження про звільнення його з посади.

Telegram Channel