Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Коли на АЗС з'явиться паливо: експерт озвучив нову проблему з бензином

В Україну вже ввозиться більше палива.

Фото Pixabay.

Коли на АЗС з'явиться паливо: експерт озвучив нову проблему з бензином

Пивоварський розповів про проблему з дефіцитом в Європі

Вирішення кризи з нестачею пального в Україні може затягнутися: дефіцит дизпалива можна покрити протягом місяця, з бензином А-95 ситуація складніша і часу знадобиться більше.

Про це розповів «Обозревателю» керуючий директор WOG Holding BV Андрій Пивоварський.

За його словами, в країну вже ввозиться все більше палива, спостерігається позитивна динаміка.

Не можна було купити за валюту, завезти. А у нас сьогодні армія забезпечена - воює, залізниця - їздить, спеціальні служби-швидкі, поліція, пожежники - працюють.

«Якщо не буде форс-мажорів, ринок протягом місяця вийде на комфортний рівень щодо дизеля. Що стосується 95-го [бензину], то тут ситуація складніша. Тут вже питання не тільки завезти, але ще потрібно знайти, купити. У Європі - дефіцит 95-го. З того, що зараз бачу, потрібно буде більше місяця. Але щодня є позитивна динаміка, ввозимо більше», - сказав Пивоварський.

За його словами, важливо враховувати військову ситуацію в Україні, а в більшості країн, де проходили бойові дії, палива взагалі не було.

«Не можна було купити за валюту, завезти. А у нас сьогодні армія забезпечена - воює, залізниця - їздить, спеціальні служби-швидкі, поліція, пожежники - працюють. Так, для персонального споживання є черги. Але черги там, де є нафтопродукт. Було б гірше, якби не було черг і не було б нафтопродуктів», - додав він.

Читайте також: Грози та град: на Рівненщині оголосили штормове попередження.

Telegram Channel