Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чергова чудо-зброя  «Задира - 16» розчинилася у повітрі, кремлівські фантазії спростували в США

Радянський комплекс лазерної зброї "Сжатие"

Фото: Defense Ekspress.

Чергова чудо-зброя «Задира - 16» розчинилася у повітрі, кремлівські фантазії спростували в США

Пентагон поставив крапку у фейку рашистів про використання чергової «чудо-зброї»

Пентагон спростував російські фейки про застосування лазерної зброї під час бойових дій в Україні. Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на брифінг офіційного представника Пентагона Джона Кірбі,  інформує Defense Ekspress.

Так, у Пентагоні заявляють, що не мають жодних доказів того, що РФ застосовувала лазери під час війни в Україні, принаймні як бойову зброю.

 

 Таку заяву Пентагон зробив після того, як віце-прем’єр уряду РФ Юрій Борісов – куратор рашистського ОПК – заявив, що російська окупаційна армія використовує під час війни в Україні комплекс лазерної зброї «Задира-16», остання інформація про який з’являлася в пропагандистських ЗМІ ще у 2017 році – цей випадок Defense Express розбирав в окремому матеріалі.

«Вони бояться визнати, що на найвищому державному і військовому рівні у Росії допущені катастрофічні помилки. Тож, будуть придумувати ще не одне «вундерваффе», поки Збройні Сили України й усі наші захисники та захисниці покроково звільнятимуть нашу землю».

На черговий фейк пропагандистів звернув увагу і Президент України Володимир Зеленський у своєму черговому зверненні. За його словами, рашисти стверджують, що використовують комплекси лазерної зброї нібито для «економії ракет: «Звертає на себе увагу той факт, що їм знадобилося економити ракети і якось це пояснювати. Більш ніж 2000 ракет, які російська армія випустила по Україні, були основною частиною їхнього запасу їхніх ракет. Тобто далі – тільки залишки.»

Зеленський зауважує – спроба на третьому місяці повномасштабної війни знайти свою «вундерваффе» свідчить про повний провал вторгнення: «Вони бояться визнати, що на найвищому державному і військовому рівні у Росії допущені катастрофічні помилки. Тож, будуть придумувати ще не одне «вундерваффе», поки Збройні Сили України й усі наші захисники та захисниці покроково звільнятимуть нашу землю».

Читайте також: Кривавий обстріл вокзалу у Краматорську: в СБУ повідомили, звідки бив ворог

Реклама Google

Telegram Channel