Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленська показала щемливе відео про українських переселенців у Польщі

"Варшава - дуже красиве місто. Але Київ для мене красивіший".

Фото: скрін із відео "Я повернусь".

Зеленська показала щемливе відео про українських переселенців у Польщі

Двохвилинне відео присвячене Польщі, яка прихистила найбільше українських біженців – майже 3 млн людей із загальної кількості у понад 5 млн по всьому світу

Перша леді України Олена Зеленська показала щемливе відео про українських біженців за кордоном під назвою «Я повернусь». Відеоролик режисера Станіслава Капралова дружина президента оприлюднила у фейсбуці, передає Українська Правда.  

«Я повернуся». Ці слова повторює собі кожен українець, який був вимушений поїхати з дому. Повернуся до своєї школи. До свого горнятка на кухні. До своїх каштанів. До рідних», – написала Зеленська.

«Польща прихистила майже три мільйони українців, дала їм не тільки тимчасові оселі, а й постійне піклування, безкоштовну медицину та освіту», – наголосила перша леді.

Герої ролика – українці з Києва, Тернополя, Одеси, Львова, Дебальцева, Чернігова, Харкова, Слов'янська, Мелітополя, які тимчасово проживають за кордоном через війну в Україні.

Герої ролика – українці з Києва, Тернополя, Одеси, Львова, Дебальцева, Чернігова, Харкова, Слов'янська, Мелітополя, які тимчасово проживають за кордоном через війну в Україні.

За кадром дитячий голос промовляє слова вдячності тим, хто допомагає нашим громадянам у скрутний час.

«Ми з мамою зараз живемо у Варшаві. Це дуже красиве місто. Але Київ для мене красивіший. Поляки дуже добрі. Мама каже, що друг пізнається в біді.

Одного дня на мою країну напала Росія. Над нашим домом літали російські літаки і хотіли нас убити. Але нам пощастило і ми з мамою поїхали до Польщі. Я вже дорослий і знаю, хто ворог, а хто – друг. Росія – ворог, а Польща – друг», – говорить маленький герой ролика.

 «Варшава – дуже красиве місто. Але Київ для мене красивіший». Скриншот із відео «Я повернусь»

Відеоряд містить кадри українців у безпечній і мирній Польщі, які тут же змінюються зруйнованими українськими містами, що палають у вогні після ударів росіян із повітря.

«Нам не пощастило із сусідом, який доводить «братерство» ракетами й терором. Та надзвичайно пощастило з іншим сусідом – Польщею, яка стала Україні найближчим другом не лише географічно.

Ми повернемося, бо кращого за дім немає нічого. І обов’язково запросимо поляків у гості, щоб віддячити їм за більше, ніж гостинність – за справжню відсутність кордонів», – написала Олена Зеленська. 

Читайте також:  У Польщі масово звільняють українських заробітчан: з чим це пов’язано

Telegram Channel