Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Білорусі ховають військових, які брали участь у війні проти України

Білоруси неподалік від кордону розгортають нові сили.

Фото ілюстративне.

У Білорусі ховають військових, які брали участь у війні проти України

Військові білорусі ведуть посилену розвідку на Волинському та Поліському напрямках, відтак зберігається загроза ракетно-авіаційних ударів з території Республіки Білорусь.

У кількох населених пунктах Білорусі пройшли похорони військових, які зголосилися укласти контракти з російськими ПВК (приватними військовими компаніями). Жалобні заходи за загиблим солдатом-контрактником пройшли в місті Мар’їна гірка Мінської області, де базується 5 окрема бригада спеціального призначення. В Осиповичах Могилівської області , де базується 51 змішана артилерійська група,  ховали відставного офіцера та колишнього солдата-контрактника.

У військових частинах не проводиться серйозної агітації чи пропагандистських заходів. 

«Загалом участь у війні проти України непопулярна серед білоруських військових. У військових частинах не проводиться серйозної агітації чи пропагандистських заходів. Втім, відомо про випадки добровільного підписання контрактів з різними російськими ПВК. Основний мотив для цього – гроші, які обіцяють за участь у бойових діях на українській території. Але після низки похорон та звісток про «зниклих безвісти» кількість охочих випробувати долю зменшилась, - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, за повідомленням Генштабу, російські війська розгорнули додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області.

Реклама Google

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel