Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Окупанти заплуталися в заявах про долю бійців з «Азовсталі»: в «ДНР» заїкнулися про «трибунал»

Скріншот з відео.

Окупанти заплуталися в заявах про долю бійців з «Азовсталі»: в «ДНР» заїкнулися про «трибунал»

Бійців планують забирати додому за посередництва міжнародних організацій

Російські чиновники і маріонетки Кремля в ОРДО виступили з суперечливими заявами щодо долі захисників «Азовсталі», які очікують повернення в Україну в рамках обміну, передає УНІАН.

Для українських військовослужбовців планують організувати на тимчасово окупованих територіях Донецької області «міжнародний трибунал». 

Як повідомляють російські ЗМІ, в понеділок, 22 травня, ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив, що для українських військовослужбовців планують організувати на тимчасово окупованих територіях Донецької області «міжнародний трибунал». 

Які країни ватажок «ДНР» планує залучити до псевдосудового «міжнародного» процесу - не повідомляється. Проте російські ЗМІ з посиланням на Пушиліна заявляють про активну підготовку документів для цього процесу. 

Водночас у МЗС РФ говорять про можливість обміну захисників «Азовсталі». Так, заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко, відповідаючи на запитання про те, чи обговорюється можливість обміну українських військових на полонених російських військових, заявив: «Не в моїй компетенції. Обговорюється, напевно, все це обговорюється».

На уточнювальне запитання про те, чи допускає МЗС РФ можливість обміну захисників «Азовсталі», він додав: «Я будь-яку можливість допускаю, яка не суперечить здоровому глузду».

Читайте також: У москві вивчають можливість обміну Медведчука на азовців.

Реклама Google

Telegram Channel