Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Автор книги «Справа Василя Стуса» Кіпіані прокоментував «відео з покидьком Медведчуком»

Віктор Медведчук.

Фото 5 канал.

Автор книги «Справа Василя Стуса» Кіпіані прокоментував «відео з покидьком Медведчуком»

Армія стікає кров'ю, а зелені починають атаку на лідера найбільшої проєвропейської партії, зауважив Кіпіані

Головний редактор видання «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, який є автором книги-розслідування «Справа Василя Стуса» прокоментував оприлюднені «покази» медведчука.

«Зеленський, який став президентом з ідеєю «надо просто пєрєстать стрєлять», не втік з Києва лише завдяки новій армії, якої не було у 2014-му і яку створили фактично з нуля Порошенко, Турчинов, Муженко. Це все, що я хочу сказати про відео з покидьком Медведчуком», – написав Кіпіані на своїй сторінці у Facebook.

«Армія стікає кров'ю, а зелені починають атаку на лідера найбільшої проєвропейської партії»

«Армія стікає кров'ю, а зелені починають атаку на лідера найбільшої проєвропейської партії», – додав він у коментарях.

Як відомо, віктор медведчук, який був адвокатом на процесі Василя Стуса, намагався через суд заборонити поширення книги Вахтанга Кіпіані. У березні 2021 року Апеляційний суд Києва скасував рішення Дарницького райсуду Києва про заборону поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

«Справа Василя Стуса» вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних і друзів. медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його у 1980 році заарештували вдруге.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що медведчук нібито дав свідчення проти Порошенка у «вугільній» та «трубопровідній» справах. Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що слова медведчука не відповідають дійсності.

За словами політолога Олексія Гараня, після публікації СБУ так званих «свідчень медведчука» складається враження, що в чинної української влади знову головний ворог не вооллдимир путін, а Петро Порошенко. А ситуація знову нагадує про існування вибіркового та політично вмотивованого правосуддя.

Telegram Channel