Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинському підприємцю, який за 20 тисяч доларів вивозив за кордон військовозобов'язаних, повідомили про підозру

Невдовзі йому оберуть запобіжний захід.

Фото anticorr.media.

Волинському підприємцю, який за 20 тисяч доларів вивозив за кордон військовозобов'язаних, повідомили про підозру

Затримали чоловіка під час одержання цих коштів 24 травня 2022 року у Луцьку

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури волинському підприємцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій з корисливих мотивів (ч.3 ст.332 КК України).

Суб'єкт господарювання намагався за 20 000 доларів США переправити у Республіку Польща двох військовозобов'язаних чоловіків.

За даними слідства, суб'єкт господарювання, який надавав послуги з міжнародних перевезень, взявся в умовах правового режиму воєнного стану в Україні за 20 000 доларів США переправити у Республіку Польща двох військовозобов'язаних чоловіків, видавши їх на кордоні за додаткових водіїв автобуса та внісши відомості про них у електронну систему «Шлях».

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: санкцією ч 3 ст. 332 КК України за організацію в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинену з корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Читайте також: На Волині підприємство незаконно користувалося приміщенням пам’ятки архітектури.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel