Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Воїн на передовій повинен отримувати додаткових 100 тисяч гривень на місяць

Переможемо.

Волинь-нова

Воїн на передовій повинен отримувати додаткових 100 тисяч гривень на місяць

За квітень військовослужбовцям Збройних сил України перерахували 51,5 млрд грн грошового забезпечення і додаткових винагородПро це розповів міністр оборони Олексій Резніков, інформує Газета по-українськи. Виплати військовим складаються із двох частин: - щомісячного грошового забезпечення відповідно до посади, звання, вислуги; - додаткової грошової винагороди, встановленої на період воєнного стану. Додаткову винагороду нараховують: - для військових, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, за місяць вона становить 30 тис. грн (майже 1 тис. грн в день); - для військових, які беруть участь у боях - 100 тис. грн на місяць (майже 3 тис. грн в день). Кількість днів, коли військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, визначається з бойових наказів і розпоряджень, що видає командування. Щоб отримувати виплати, військовий повинен мати рахунок у будь-якому українському банку. Розрахунок відбувається у поточному місяці за попередній і ділиться на дві частини: у першій декаді місяця нараховується щомісячне грошове забезпечення відповідно до посади, звання та інших параметрів, а у другій - додаткова винагорода. «Що більше днів військовослужбовець провів у бою, то більшу додаткову винагороду він отримає. Кожного місяця ця сума може суттєво відрізнятися. Це треба розуміти. Також слід розуміти, що окремі підрозділи тієї чи іншої бригади можуть перебувати в бою. У той час як інші - в пункті постійної дислокації, проходити злагодження чи виконувати інші, небойові завдання», - розповів міністр. У червні міністерство готується виплатити майже 64,5 млрд грн. 2021 року приблизно таку суму сплатили за весь рік.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков, інформує Газета по-українськи.

Виплати військовим складаються із двох частин:

- щомісячного грошового забезпечення відповідно до посади, звання, вислуги;

- додаткової грошової винагороди, встановленої на період воєнного стану.

Додаткову винагороду нараховують:

- для військових, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, за місяць вона становить 30 тис. грн (майже 1 тис. грн в день);

- для військових, які беруть участь у боях - 100 тис. грн на місяць (майже 3 тис. грн в день).

Кількість днів, коли військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, визначається з бойових наказів і розпоряджень, що видає командування.

Що більше днів військовослужбовець провів у бою, то більшу додаткову винагороду він отримає.

Щоб отримувати виплати, військовий повинен мати рахунок у будь-якому українському банку.

Розрахунок відбувається у поточному місяці за попередній і ділиться на дві частини: у першій декаді місяця нараховується щомісячне грошове забезпечення відповідно до посади, звання та інших параметрів, а у другій - додаткова винагорода.

«Що більше днів військовослужбовець провів у бою, то більшу додаткову винагороду він отримає. Кожного місяця ця сума може суттєво відрізнятися. Це треба розуміти. Також слід розуміти, що окремі підрозділи тієї чи іншої бригади можуть перебувати в бою. У той час як інші - в пункті постійної дислокації, проходити злагодження чи виконувати інші, небойові завдання», - розповів міністр.

У червні міністерство готується виплатити майже 64,5 млрд грн. 2021 року приблизно таку суму сплатили за весь рік.

Telegram Channel