Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині взяли під варту українця, який воював на боці росії

Тривають слідчі дії.

Фото zt.20minut.ua.

На Волині взяли під варту українця, який воював на боці росії

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 30-річному громадянину України повідомили про підозру у державній зраді – переході на бік ворога в період збройного конфлікту (ч. 1 ст.111 КК України)

Слідство з’ясувало, що уродженець Чернівецької області, проживаючи на території російської федерації,  добровільно вступив на військову службу за контрактом та з жовтня 2016 по жовтень 2019 року служив на посаді розвідника взводу управління артилерійської батареї 20-ї окремої мотострілецької бригади південного військового округу збройних сил рф.

Українець перейшов на бік ворога, чим вчинив умисні дії, спрямовані на шкоду суверенітетові та державній безпеці України.

Таким чином громадянин України перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту, чим вчинив умисні дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності й недоторканності, обороноздатності та державній безпеці України.

Суд обрав затриманому на Волині ексвояку рф запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ у Волинській області.

Довідково: згідно із санкцією ч.1 ст. 111 КК України державна зрада карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: На Волині автовласники можуть замінити номерні знаки з літерами Z та V на нові.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel