Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волинь завітав міністр освіти і науки

Сергій Шкарлет.

Волинь-нова

На Волинь завітав міністр освіти і науки

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Волинь, зокрема побував у Луцькому національному технічному університеті

Він звернувся до освітян, подякувавши їм за те, що саме вони готували та виховували те покоління, яке стоїть зараз на захисті нашої країни від російського загарбника. Про це повідомляють Волинські Новини.

На зустрічі з науковцями в ЛНТУ також були присутні народний депутат Вячеслав Рубльов та голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Як зазначила ректор Луцького національного університету Ірина Вахович, сьогодні колектив вишу робить все, аби не лише зберегти його потенціал, а й розвинути.

«Сьогоднішня війна – це війна добра зі злом. Але нашим ворогам можна подякувати за те, що вони нас об’єднали, показали, хто ми є. Я дуже пишаюся своїм колективом, адже з 24 лютого нам було важко, як і всім українцям. Ми всі сподівалися, що це триватиме кілька днів, але війна триває досі, і ми згуртовані як ніколи. З першого дня ми почали робити коктейлі Молотова, протитанкові їжаки, плести сітки. І досі не зупиняємося й дякуємо Збройним силам України за те, що маємо можливість сьогодні жити в наших домівках. Гасло нашої вступної кампанії цього року – «З вірою в ЗСУ обирай ЛНТУ». Дуже добре, що світ допомагає нам і нашим студентам освітніми програмами. Але нам і самим потрібно розвиватися та дбати про себе, адже є довгострокові ризики. Ми робимо все, аби зберегти потенціал університету», – наголосила Ірина Вахович.

 

  Нещодавно Сергій Шкарлет відвідав Світовий освітній форум-2022, де його виступ про виклики, з якими зіштовхнулася освіта в Україні під час війни, зустрічали стоячи.

Нещодавно Сергій Шкарлет відвідав Світовий освітній форум-2022, де його виступ про виклики, з якими зіштовхнулася освіта в Україні під час війни, зустрічали стоячи.

«Цю фразу я вже казав на форумі:«Я дуже пишаюся нашими освітянами, кожен з них – герой». Ви герої того фронту, який формував свідомість молодих людей, які сьогодні стоять на передовій, перевернувши уявлення про Україну. Наше з вами завдання – не втратити цю довіру до держави. Україні, нам з вами, нашому міцному духу аплодують у всьому світі. Це зробили ми всі. Ми, освітяни, і до 24 лютого були згуртовані, саме ми готували це покоління. Освітній процес тривалий, іноді ми готуємо людину п'ятнадцять років. Сьогодні об нас дехто спіткнувся – ось ці ненажерливі нелюди.

 

Ми сформувалися як держава. Сьогодні немає поділу України на різні регіони, сьогодні є Україна. Ми показали, що стійкі та варті уваги. Всі міністри освіти країн ЄС вважають, що наші діти, які поїхали в Європу, найкращі. А диванні війська кажуть нам про недопрацювання. Але нам потрібно робити наступні кроки, і від вас з нами залежить, якими вони будуть», – переконаний міністр освіти і науки.Насамкінець Сергій Шкарлет вручив науковцям ЛНТУ відзнаки та подяки від Міністерства освіти і науки за їхню працю.

Читайте також: В Естонії для українських дітей видали журнал українською.

 

Telegram Channel