Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Набираємо ходу: друга перемога поспіль збірної України з волейболу в Золотій Євролізі (Відео)

Волейбольна Україна вітає нашу збірну!

Фото ЄКВ.

Набираємо ходу: друга перемога поспіль збірної України з волейболу в Золотій Євролізі (Відео)

Українські волейболісти знову виявилися сильнішими за Хорватію на її майданчику

У четвер в хорватському місті Вараждін відбувся другий матч групи В «Золотої Євроліги» з волейболу серед чоловіків, в якому зустрічалися збірні Хорватії та України. В першому поєдинку, що відбувся напередодні, перемогли наші волейболісти з рахунком 3:1, передає Спорт.юа.

Наставник нашої команди виставив той самий стартовий склад, що й у попередньому матчі.

Цього разу номінальними господарями майданчика були підопічні Угіса Крастіньша. Наставник нашої команди виставив той самий стартовий склад, що й у попередньому матчі. І українці «по-господарськи» розпочали гру, повівши 7:3. І хоча за кілька розіграшів хорвати скоротили відставання до мінімуму 9:8, 14:13, після цього наші волейболісти знову пішли вперед 19:13. Здавалося, що справу зроблено. Проте суперники зовсім не мали наміру здаватися. Вони помітно додали і зуміли знову наблизитись на відстань одного очка 23:22 та 24:23. А вирішальним у цій партії став точний удар капітана українців Олега Плотницького із другої зони – 25:23.

У другому сеті вже найкраще виглядали хорватські гравці, які повели у рахунку 4:7, 6:1 13:18. Усі старання наших хлопців змінити ситуацію на майданчику ні до чого не призвели – 20:25.

Третя партія спершу була рівною 5:5, а потім українці зуміли взяти три очки поспіль 8:5. Після цього підопічні Угіса Крастіньша вже не віддали лідерства, впевнено вигравши партію 25:20.

В тому ж ключі продовжили українці і у четвертому сеті, ведучи в рахунку 7:3, 10:4. 14:7, 19:10. Тож питання про переможця матчу було вже практично вирішено. В підсумку 25:17 в сеті та 3:1 у матчі.

Збірна України грала у такому складі: Юрій Семенюк (набрав 10 очок), Юрій Синиця (2), Тимофій Полуян (10), Максим Дрозд (11), Олег Плотницький (19), Ілля Ковальов (13), Дмитро Канаєв, Горден Брова (обидва – ліберо) – стартовий. На заміну виходили Андрій Рогожин (0), Віталій Щитков (2).

Золота Євроліга з волейболу. Чоловіки
Група В. 26 травня. Вараждін (Хорватія)
Україна – Хорватія
3:1 (25:23, 20:25, 25:20, 25:17)

Після цієї гри в активі української збірної стало 6 очок. Також у групі В учора відбувся матч Данія – Іспанія, в якому перемогли гості 2:3. Отже, іспанці зараз посідають друге місце, маючи 2 очки, на одне очко менше у датчан і поки що без набраних балів Хорватія.

Два наступні поєдинки у «Золотій Євролізі» збірна України проведе вже 28 та 29 травня в іспанському місті Вальядолід із місцевими волейболістами.

Читайте також: Волейболіст Семенюк – про росіян: «То їх треба «асвабаждать», а не нас»

Telegram Channel