Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
УПЦ МП оголосила про незалежність від російської православної церкви

Фото: УНН.

УПЦ МП оголосила про незалежність від російської православної церкви

Собор Української православної церкви Московського патріархату ухвалив рішення про повну самостійність та незалежність від РПЦ

Про це повідомляє УНН з посиланням на УПЦ МП.

«Собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви (МП), що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви (МП)», - йдеться в повідомленні.

Собор засуджує війну як порушення Божої заповіді «Не вбивай!» (Вих.20:13) і висловлює співчуття усім, хто постраждав у війні.

Повідомляється, що Собор затверджує постанови Соборів єпископів УПЦ МП та рішення Священних Синодів УПЦ МП, засідання яких відбулись у період після останнього Собору УПЦ МП (8 липня 2011 року). Собор схвалює діяльність Управління справами та Синодальних установ УПЦ МП.

Також Собор мав міркування про відновлення мироваріння в УПЦ МП.

«На період воєнного стану, коли зв’язки між єпархіями та церковним керівним центром ускладнені або відсутні, Собор вважає доцільним надати єпархіальним архієреям право самостійно ухвалювати рішення щодо тих чи інших питань єпархіального життя, що належать до компетенції Священного Синоду або Предстоятеля УПЦ (МП), з подальшим, при відновленні можливості, інформуванням священноначалля», - зазначаєтьсяв повідомленні.

Окрім того, Собор засуджує війну як порушення Божої заповіді «Не вбивай!» (Вих.20:13) і висловлює співчуття усім, хто постраждав у війні.

Також в УПЦ МП висловили незгоду з позицією патріарха московського кіріла щодо війни в Україні.

Читайте також: Джонсон створює новий «Євросоюз» і вже запросив до нього Україну.

Реклама Google

Telegram Channel