Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Севастополі на ремонті стоять одразу три великі десантні кораблі рф

Фото: Укрінформ.

У Севастополі на ремонті стоять одразу три великі десантні кораблі рф

Ворог латає дірки

В анексованому росією Севастополі в 13-му судноремонтному заводі чорноморського флоту росії стоять на ремонті три великі десантні кораблі проєкту 775. Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

На західному березі Кілен-бухти, в якій розташований судноремонтний завод, пришвартовані три ВДК: один без бортового номера біля входу в бухту, другий – також без номера – у середині та корабель «Азов» (бортовий номер 151) біля краю бухти.

В анексованому росією Севастополі в 13-му судноремонтному заводі чорноморського флоту росії стоять на ремонті три великі десантні кораблі проєкту 775.

У складі чорноморського флоту є чотири великі десантні кораблі проєкту 775: «Цезар Куніков» (бортовий номер 158), «Новочеркаськ» (142), «Ямал» (156) та «Азов» (151).

Водночас у Графській бухті стоять ще два великі десантні кораблі проєкту 775. Таким чином, загальна кількість ВДК цього проєкту в бухтах Севастополя – п'ять.

Імовірно, ще один великий десантний корабель було перекинуто до Чорного моря з балтійського флоту до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Раніше повідомлялося, що на ремонт у Севастополі став ВДК «Новочеркаськ» (бортовий номер 142), пошкоджений у Бердянську під час удару української ракети по ВДК «Саратов».

Великий десантний корабель «Ямал» перебував на ремонті з січня 2018 року, але на початку травня залишив судноремонтний завод.

ВДК «Цезар Куніков», також раніше пошкоджений у Бердянську, 14 травня вийшов із заводу після ремонту та фарбування.

Читайте також: Авіація Повітряних Сил в небі над Сумщиною збила два БПЛА.

Telegram Channel